Ryan Mason (Tottenham) opvolger Hubert bij Anderlecht? ‘Wenkbrauwen fronsen’

Mason (Tottenham) opvolger Hubert bij Anderlecht? ‘Deze moet er boenk op zijn’

Vandaag om 08:28
Laatste update: om 08:58

Ryan Mason wordt mogelijk de nieuwe hoofdtrainer van RSC Anderlecht. Een gewaagde keuze? Er is natuurlijk een minder rooskleurige geschiedenis van Belgische clubs met Engelse coaches. Denk maar aan Scott Parker bij Club Brugge en Simon Davies bij Anderlecht. Jürgen Geril werpt een blik op de kandidaat.

Waar eerder Brian Riemer vanuit Brentford de kans kreeg, lijkt nu Mason, assistent bij Tottenham Hotspur, in poleposition te liggen. Zoals Jürgen Geril schrijft in Het Nieuwsblad: “Het doet wenkbrauwen fronsen”, vooral gezien interim-coach David Hubert goed werk heeft geleverd.

Hoewel Mason geen indrukwekkend palmares heeft om op te steunen, kan hij in theorie nog steeds een goede match zijn voor Anderlecht. Geril vergelijkt hem met Vincent Kompany, die ook als groentje begon bij de club. Toch maakt hij een kanttekening. “Het is niet omdat je de Jupiler Pro League door en door kent dat je succesvol zal zijn.” 

Wat Mason echter in zijn voordeel heeft, is zijn ervaring bij Tottenham. Hij werkte jarenlang in de staf en werkte onder toptrainers als José Mourinho, Antonio Conté en Ange Postecoglou. Geril merkt op dat hij “gestolen heeft met zijn ogen van enkele van de beste trainers in het vak.” Anderlecht zal snel moeten beslissen, en zoals Geril afsluit: “Als de deal doorgaat, weten Wouter Vandenhaute en Jesper Fredberg één iets: deze coach moet er echt boenk op zijn.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.