Afwezigheid Romelu Lukaku bij Rode Duivels te danken aan Tedesco?

Verliest Tedesco controle over Rode Duivels? “Niemand neemt beslissingen”

Vandaag om 17:25
Laatste update: om 17:44

Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne ontbreken beiden in de selectie van de Rode Duivels voor de komende Nations League-wedstrijden tegen Italië en Frankrijk. Dat feit zorgt voor discussie aan tafel bij La Tribune.

Bij Lukaku is het geen blessure die hem van het veld houdt, maar zijn wens om individueel door te trainen in Napels om beter in vorm te komen. Dit is de tweede keer op rij dat hij ontbreekt. "Normaal krijg je geen verzoek bij de nationale ploeg", zei Marc Wilmots resoluut. "Als coach selecteer je op basis van prestaties, niet op basis van wat de clubs willen."

Nordin Jbari benadrukt dat clubs steeds meer invloed hebben gekregen op spelers, en wijst naar de Olympische Spelen in Frankrijk als voorbeeld. "Romelu heeft altijd alles gegeven voor de nationale ploeg, maar de coach moet meer kracht tonen en eisen dat hij komt, zelfs als hij niet volledig fit is", aldus Jbari. 

De bezorgdheid is dat Lukaku's ervaring en leiderschap gemist zullen worden, vooral voor de jongere spelers zonder veel internationale ervaring. "We riskeren dat we dat duur gaan betalen", waarschuwde Jbari. Volgens de analisten lijkt Tedesco de controle te verliezen over zijn sterren en de ploeg. "Het is net als wat er bij de federatie gebeurt: niemand neemt nog beslissingen", voegde Cécile de Gernier eraan toe.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.