Wim Conings heeft advies voor Domenico Tedesco voor Nations League-duels

'Tedesco moet Trossard en De Ketelaere in plaats van Doku en Lukebakio opstellen'

Vandaag om 07:30

    Bondscoach Domenico Tedesco staat voor een zware opdracht. Hij moet het met de Rode Duivels - zonder Kevin de Bruyne en Romelu Lukaku - opnemen tegen Italië en Frankrijk in de Nations League. Columnist Wim Conings heeft advies voor Tedesco. 

    Na de 2-0 nederlaag tegen Frankrijk vorige maand, kookte aanvoerde De Bruyne van woede na afloop. Tedesco was ook niet tevreden met de prestaties van de Duivels en constateerde dat België de laatste tijd veel moeite heeft met doelpunten maken. Conings heeft daar en oplossing voor. De columnist vindt dat Jeremy Doku (Manchester City) en Dodi Lukebakio (Sevilla) eruit gehaald moeten worden voor Leandro Trossard (Arsenal) en Charles de Ketelaere (Atalanta Bergamo) 

    "Als Tedesco dan de conclusie trekt dat we te weinig scoren, moet hij tegen Italië en Frankrijk ook eens wat anders durven proberen. Hij kan ervoor kiezen meer volk centraal in de buurt van het doel te zetten én meer scorend vermogen in de ploeg te brengen", zei Conings in zijn column in Het Nieuwsblad. 

    "Doku zou dan het slachtoffer worden. Maar Tedesco heeft wel twee andere spelers in zijn kern die dat aankunnen: Trossard en De Ketelaere. Trossard stelde teleur op het EK, maar mocht daar - door de aanwezigheid van Doku - ook niet op zijn favoriete linkerflank spelen. Die kans verdient hij wel", aldus Conings. 

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.