Jordy Croux over vriendschap met voetballegende Andres Iniesta in Japan

Iniesta sluit carrière af in Japan, waar hij goede vrienden werd met Jordy Croux

Vandaag om 16:16

    Andres Iniesta (40) heeft deze week bekendgemaakt dat hij gaat stoppen met voetbal. De middenvelder - die na zijn afscheid bij FC Barcelona in 2018 - in Japan afscheid nam op emotionele wijze. Oud-keeper van onder andere KRC Genk en OH Leuven Jordy Croux had het voorrecht om om tegen Iniesta te spelen in de J1 League en raakte zelfs bevriend met de Spanjaard.

    Croux woonde in hetzelfde gebouw als Iniesta en hun kinderen zaten bij elkaar op school. De doelman onthulde dat hij en Iniesta shirtjes met elkaar wisselden en elkaar thuis bezochten als er een verjaardag was. "De Iniesta's hebben vier kinderen, wij drie. Ze zaten op dezelfde internationale school en ze gingen naar elkaars verjaardagsfeestjes. Toen Iniesta besloot om naar Dubai te verhuizen, heeft hij zich geëxcuseerd voor de verjaardag van Marie-Fleur, hij had het te druk met al het papierwerk. Maar op het einde van het feestje is hij toch nog langsgekomen met een cadeautje. Die kleine dingen typeren hem", zei Croux tegenover Het Belang van Limburg. 

    "Ik heb altijd opgekeken naar Iniesta. Toen ik plots een aanbieding uit Japan kreeg, zag ik dat hij daar ook speelde. Wat meteen opviel, was dat hij dingen zag die anderen niet zagen. Zijn vista was zijn grootste kwaliteit. Na onze eerste match tegen elkaar kwam hij naar onze kleedkamer om me zijn shirt te brengen. Ik had dat tijdens de match gevraagd. 'Maar dan wil ik wel jouw shirt hebben' antwoordde hij", voegde Croux daaraan toe. 

    Iniesta debuteerde in 2003 bij Barcelona, waar hij veel successen beleefde met onder andere Xavi en Lionel Messi. In 2018 verliet hij Europa voor een avontuur in Japan wij Vissel Kobe. Zijn laatste seizoen speelde hij in de Emiraten. 

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.