Wirtz mikt op vertrek bij Leverkusen en wil naar Bayern van Kompany

'Leverkusen-uitblinker Wirtz stippelt toekomst uit, mikt op Bayern van Kompany'

Vandaag om 15:15

Florian Wirtz wil na dit seizoen vertrekken bij Bayer Leverkusen, meldt de Duitse tak van Sky Sports. Hoewel diverse buitenlandse topclubs de 21-jarige spelmaker op de radar hebben, neigt hij naar het Bayern München van hoofdtrainer Vincent Kompany. 

Wirtz ligt nog tot de zomer van 2027 bij Leverkusen vast. De 25-voudig international van Duitsland weet naar verluidt al dat hij zijn contract niet uitzit en medio 2025 vertrekt. Bayern München heeft Wirtz bovenaan het wensenlijstje staan en de speler wil volgens het Duitse medium dolgraag naar Der Rekordmeister. Momenteel is er nog niet gesproken tussen Bayern en Leverkusen.

Real Madrid en Manchester City hebben Wirtz ook in het vizier, maar een stap naar Spanje of Engeland geniet niet de voorkeur van de middenvelder annex aanvaller. Wirtz wil zich de komende jaren in Duitsland doorontwikkelen, om dan pas de stap naar het buitenland te zetten. Als Wirtz vertrekt, zal dat naar verluidt niet voor minder dan honderd miljoen euro zijn.

Dit seizoen is Wirtz in tien officiële wedstrijden voor Leverkusen goed voor zes goals en een assist. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.