Italiaanse speler voor vijf duels geschorst wegens racisme

Italiaanse voetballer krijgt vijf speeldagen schorsing voor 'Jackie Chan'

Vandaag om 13:21

De Italiaanse voetballer Marco Curto is voor vijf wedstrijden geschorst vanwege racistische opmerkingen richting Wolverhampton Wanderers-aanvaller Hee-chan Hwang. De 25-jarige verdediger, die door Como aan Serie B-club Cesena is uitgeleend, kan een verdubbeling van zijn straf verwachten als de FIFA hem binnen twee jaar opnieuw schuldig bevindt.

Het incident vond plaats tijdens een oefenwedstrijd tussen Como en Wolves in juli in het Spaanse Marbella en veroorzaakte heftige reacties onder de spelers van de Premier League-club. Buitenspeler Daniel Podence kreeg een rode kaart nadat hij een Como-speler had geslagen als reactie op de situatie.

Wolves diende een klacht in bij de UEFA, terwijl Como zich van geen kwaad bewust was. De club verklaarde in juli dat Curto de Zuid-Koreaanse Hwang had vergeleken met filmster Jackie Chan, nadat Wolves-spelers Hwang met de bijnaam 'Channy' hadden aangesproken. "Volgens ons heeft onze speler niets kwetsends gezegd”, zei Como destijds. "De reactie van enkele Wolves-spelers heeft het incident opgeblazen."

Wolves zegt de schorsing te verwelkomen. "De straf voor de speler geeft een duidelijk signaal af dat racisme en discriminerend gedrag in het voetbal en in de maatschappij niet worden getolereerd", stelt sportief directeur Matt Wild.