VP 11: Mignolet op topniveau, duo's van Anderlecht en Antwerp

Vandaag om 13:00
Laatste update: om 13:15

Speeldag 10 is afgelopen, en dus hebben we al een derde van de reguliere competitie achter de rug. Deze spelers hebben alvast de goede vorm te pakken.

Mignolet op topniveau
Club Brugge was wel de betere ploeg tegen Union, maar de prikken van de tegenstander waren echt gevaarlijk. Ivanovic kon scoren, maar Simon Mignolet hield in de slotfase wel meermaals een puntje vast. 

Wie haalt Vuskovic?
Bij Westerlo is Luka Vuskovic een rastalent. De amper zeventienjarige verdediger ruimt veel op en was deze keer zelf goed voor een goaltje. Zomeraanwinst Ahmed Touba heeft zijn draai nu al helemaal gevonden bij KV Mechelen.

Bij Antwerp gaf Jelle Bataille nagenoeg niets weg tegen Cercle Brugge. Hij hield dan ook de clean sheet. Bij Anderlecht verdedigde Moussa Ndiaye bijzonder kwiek op de linkerflank. Door zijn snelheid droeg hij ook in de omschakeling zijn steentje bij.

Creatief middenveld
FC Dender kende een bijzonder moeilijke avond tegen Sporting Charleroi. Het won op een diefje met 1-0, maar Nathan Rodes toonde zich wel van levensbelang als controleur op het middenveld.

Bij Anderlecht was Mario Stroeykens de scherpste man op het middenveld. Ook Ryotaro Ito viel bij STVV op met zijn verzorgde passing tegen KAA Gent.

Flitsend trio
Bij KV Mechelen waren er wel meer uitblinkers, maar de twee assists van Nikola Storm getuigden van klasse. Bij Antwerp was het deze keer Jacob Ondrejka die opviel met een knap doelpunt.

Bij KV Kortrijk zorgde aanvaller Nacho Ferri voor de stunt van de speeldag met twee doelpunten tegen KRC Genk.