Vandenbempt positief over het spel van Anderlecht onder leiding van Hubert

Vandenbempt positief over spel Anderlecht: “Gevoel is dag en nacht verschil”

Vandaag om 09:30

Peter Vandenbempt is zeer te spreken over de manier waarop RSC Anderlecht zich toont onder leiding van de 36-jarige interim-trainer David Hubert. Desondanks kwam onlangs naar buiten dat Anderlecht op zoek gaat naar een nieuwe hoofdtrainer.

Vandenbempt ziet een duidelijk verschil tussen het Anderlecht van Brian Riemer en Hubert. “Het gevoel is natuurlijk dag en nacht verschil met pakweg drie weken geleden. Hubert wil zijn ploeg hoger en dominanter laten spelen. Er zit aanvallend een duidelijker plan achter”, deelt Vandenbempt via Sporza.

“De rigide structuur van voorheen is verdwenen. Het voetbal en de wissels zijn minder voorspelbaar. De spelers hebben individueel duidelijk meer vertrouwen gekregen. Er zijn zeker tekenen om te geloven dat het de goede kant uit gaat”, aldus Vandenbempt.

Vandenbempt benadrukt dat Hubert precies dat wat van hem wordt gevraagd bij Anderlecht. “Maar niets garandeert dat Anderlecht over twee weken op het Kiel ineens niet meer struikelt, want er is dus nog veel marge voor verbetering”, geeft de analist aan.

Vandenbempt sluit af door vooruit te blikken op de terugkeer van Jan Vertonghen en Thorgan Hazard. “Het is maar hoe groot die marge is, als straks Vertonghen en later ook Hazard weer aansluiten, dat we zullen kunnen bepalen hoe hoog Anderlecht mag mikken dit seizoen”, besluit Vandenbempt.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.