Peter Vandenbempt: "Er zijn niet te veel excuses meer voor Club Brugge"

“De realiteit is dat er niet te veel excuses meer zijn voor Club Brugge”

Vandaag om 07:17

Peter Vandenbempt zag Club Brugge in het Jan Breydelstadion met 1-1 gelijkspelen tegen Union SG. De analist is het met Nicky Hayen eens dat 15 op 30 simpelweg te weinig is voor Blauw-Zwart. Volgens Vandenbempt raken de excuses van Club Brugge op.

“Wat Hayen zei: 15 op 30 na 10 speeldagen is gewoon te weinig voor Club Brugge. De realiteit is toch dat er niet te veel excuses meer zijn. We zijn 10 speeldagen ver, dan moet er stilaan een constante zitten in het niveau van de individuele en collectieve prestaties”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt benadrukt dat Mignolet Club Brugge vaak staande moet houden. “Het kan toch niet de bedoeling zijn dat Simon Mignolet keer op keer moet voorkomen dat het onbehaaglijke gevoel dat er nu zeker is bij Club Brugge, omslaat in een echte crisis”, aldus Vandenbempt.

“Je kan zeggen dat Club vorige week kansen had om te winnen tegen Charleroi en Union. Daar ben ik het mee eens. Maar zonder die paar straffe saves had het ook 0 op 6 kunnen zijn. En ik hoef je niet te vertellen hoe de situatie dan geweest zou zijn”, besluit Vandenbempt.