Geschil bij Standard opgelost, goed voor licentie

Ook goed nieuws bij Standard: '25 miljoen euro schulden kunnen omgezet worden naar kapitaal'

7 oktober om 23:09

Maandag kwam naar buiten dat de cijfers van Standard-eigenaar 777 Partners er niet goed uitzien. Nu valt er ook goed nieuws te rapen in Luik. Onder meer Sportwereld meldt dat een financieel geschil van de baan is.

De krant laat weten dat het geschil tussen 777 Partners/A-Cap, ex-voorzitter Bruno Venanzi en aandeelhouders van Immobilière du Standard van de baan is. Dit heeft positieve gevolgen voor de club. Binnen enkele dagen wordt het bewarend beslag op de aandelen van Standard opgeheven. Dan kan A-Cap 25 miljoen euro aan schulden omzetten in kapitaal. Om te voldoen aan de licentievoorwaarden is dit uitstekend nieuws voor de Rouches.

Alle problemen zijn nog niet van de baan. Zo weet Sportwereld dat het beslag op het stadion en de gronden van Standard nog altijd van kracht is. Verder zijn er de problemen omtrent 777 Partnes. De Amerikanen hebben een jaarverlies geleden van 53 miljoen euro. De totale schuldenberg van de eigenaar van Standard bedraagt 160 miljoen euro.

Standard staat nog altijd te koop, maar een overnemer is nog altijd niet gevonden. Voorlopig kwam er zelfs nog geen officieel bod op de Luikse club binnen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.