Tijd voor Voetbal over Nations League

'De Nations League stelt niets voor, de UEFA moet dat heel snel weer afschaffen'

Vandaag om 08:45

    Deze week komen de Rode Duivels bij elkaar voor de wedstrijden in de Nations League tegen Italië en Frankrijk. Met de afwezigheid bij de Duivels van Kevin de Bruyne, Romelu Lukaku, Thomas Meunier, Amadou Onana en Thibaut Courtois, is er genoeg werk aan de winkel voor bondscoach Domenico Tedesco. In Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be, wordt het Europese toernooi ter discussie gesteld. 

    De Rode Duivels zitten in een moeilijke fase. Op het EK was het al niet hoogstaand en de vorige interlandperiode na de 2-0 nederlaag tegen Frankrijk, was De Bruyne woedend op zijn teamgenoten. Nu doet de aanvoerder niet mee en ook Lukaku zal er niet bij zijn. Vincent Haegeman stelt in Tijd voor Voetbal dat de vedettes van de Rode Duivels wel betrokken moeten blijven bij de Belgische ploeg, maar Daan Slingers gaat nog veel verder als het gaat om de Nations League. 

    "Nations League stelt niets voor, het is echt geen competitie", stelt Slingers. "Daar moeten ze meteen mee stoppen. Het programma is veel te druk en dat komt door die verrekte Nations League. Laat het alsjeblieft vallen", voegde Slingers daaraan toe. 

    "De Nations League is wel de vervanger van oefenwedstrijden hé", reageerde Haegeman daarop, maar werd meteen weer gecounterd door Slingers. "Die oefenwedstrijden moeten ze ook niet spelen. Laat het maar gewoon voor wat het is", aldus Slingers. 

    De Bruyne is geblesseerd, maar Lukaku liet weten met zijn hoofd bij zijn nieuwe club Napoli te zijn. Dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij Haegeman. "Misschien denkt Lukaku wel dat ze van Italië en Frankrijk niet kunnen winnen en dat hij daarom niet is gekomen. Dat zal helemaal helemaal het ergste zijn", zei hij daarover. Slingers ging daarin mee. "Lukaku weet dat er niets op het spel staat en hij weet ook dat de Bruyne er niet is."

    Aankomende donderdag om 20:45 vindt de eerste interland van de twee deze periode plaats tegen Italië. Op maandag 14 oktober spelen de Rode Duivels in Brussel de wedstrijd tegen Frankrijk.