Anderlecht supporters keren zich tegen elkaar na misdragingen

'Pak supporters harder aan, ze moeten gewoon niet meer welkom zijn in het stadion'

7 oktober om 23:45
Laatste update: 7 oktober om 23:45

    Anderlecht heeft een uitstekende week achter de rug, sportief gezien. De ploeg uit Brussel won doordeweeks in de Europa League van Real Sociedad en zegevierde tegen Standard met maar liefst 3-0 op het scorebord. Toch waren er ook minder positieve dingen rondom RSCA, vanwege veel 'fans' die zich op bezoek bij Sociedad misdroegen in het stadion. In Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be, wordt de situatie besproken. 

    In de Europa League-wedstrijd die met 1-2 werd gewonnen, vonden een aantal Anderlecht-supporters het nodig om stoeltjes los te rukken en uit het uitvak te gooien. Die stoeltjes waren kwamen terecht bij supporters van Sociedad. Aanvoerder van Sociedad, Mikel Oyarzabal, was niet te spreken over de supporters en ook niet over de UEFA. Tijdens de wedstrijd erop in de JPL tegen Standard, besloten supporters van Anderlecht zich te keren tegen eigen publiek, vanwege de eerdere gebeurtenissen. 

    Vincent Haegeman en Daan Slingers worden moedeloos van deze zogenaamde 'supporters'. "Zoals ik het intepreteer, die actie dat ze pas de 12e minuut binnen komen lopen, dat slaat toch helemaal nergens op?", zo laat Haegeman weten. "Ze zijn boos dat uitsupporters geweigerd worden, maar dat hebben ze toch om wat ze zelf gedaan hebben in Luik? Ze zorgen er zelf voor dat ze niet mogen komen en dit is het gevolg van deze acties", aldus Haegeman. 

    'Supporters die zich misdragen, moeten harder aangepakt worden'

    Slingers gaat mee in de uitlatingen van Haegeman. "Wat er deze week weer gebeurd is, ik heb met lede ogen hiernaar gekeken. Ook weer bij Club Brugge, iemand die drie vingers opsteekt. We weten allemaal waar dat voor staat. Dan die supporters bij Sociedad. Daar moeten blijkbaar de zitjes getest worden en die kunnen dan vliegen. Die Gent fans en dan zeg ik fans tussen aanhalingstekens. Er moet gewoon harder opgetreden worden. Pak ze harder aan, ze moeten niet meer welkom zijn", zo concludeerde Slingers.