Vanhoutte baalt toch van puntje met Union bij Club Brugge

Union baalt toch van puntje bij Club Brugge: "We moesten hier eigenlijk winnen"

Vandaag om 14:00

Een punt op bezoek bij Club Brugge, daar konden de meeste Unionisten best mee leven. Niet zo voor Charles Vanhoutte. De centrale middenvelder was toch vooral ontgoocheld dat zijn ploeg niet met een driepunter terug naar de hoofdstad kon rijden.

Union kwam in de loop van de tweede helft immers op voorsprong en moest slechts op een tiental minuten van het einde de 1-1 van Brandon Mechele toestaan. Voor Vanhoutte, die opgroeide in Brugge, was dat even slikken. "Een gelijkspel hier is nooit slecht, maar we moesten hier eigenlijk winnen." Voor de pauze kwam Union nochtans kwaliteit te kort om Club echt pijn te doen, moest Vanhoutte bekennen. "In de tweede helft speelden we het beter uit", vond hij bij Het Nieuwsblad.

Achteraf kreeg Union kritiek te verduren over de tactische aanpak. Die focuste vooral op stevig verdedigen en goed in blok staan. Vanhoutte voelde zich niet te beroerd om dat toe te geven. " We kregen de opdracht om de linies dicht bij elkaar te houden en de verdedigende lijn moest zo snel mogelijk opschuiven. Ik denk dat we ons plan goed hebben uitgevoerd, ze konden er niet vaak tussen spelen", stak hij zijn trainer en ploeggenoten nog een pluim op de hoed.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.