Vandewalle over wat Anderlecht nodig heeft in een nieuwe hoofdtrainer

“Hubert uitstekend bij Anderlecht, maar deze groep heeft imposant figuur nodig”

Vandaag om 08:18

David Hubert weet tot nu toe indruk te maken bij RSC Anderlecht als interim-trainer. Desondanks ziet Ludo Vandewalle niet een vergelijkbaar parcours voor Hubert bij Anderlecht als Nicky Hayen bij Club Brugge had. De analist legt uit wat Anderlecht volgens hem nodig heeft in een hoofdtrainer.

Vandewalle geeft aan dat het lek na de zeges tegen Standard en Real Sociedad nog niet boven is bij Anderlecht. “Daarvoor is bevestiging nodig. En hangt het af van welke trainer er wordt aangesteld. Interim David Hubert doet het meer dan behoorlijk, voelt veel beter dan zijn voorganger aan wat het DNA van de club is. De 36-jarige Brusselaar presenteert zich ook uitstekend”, deelt Vandewalle via Het Nieuwsbald.

“Maar om hem nu al, zoals een deel van het Anderlecht-publiek wil, tot hoofdtrainer te maken? Deze groep heeft voorlopig een imposantere figuur nodig, een coach met meer ervaring met moeilijke periodes, die ongetwijfeld nog komen met deze wispelturige en niet van kwaliteit overlopende selectie”, besluit de analist over Anderlecht.