Mignolet spreekt van "gewonnen punt" tegen Union

Mignolet is niet te beroerd om toe te geven: "Dit is een gewonnen punt"

6 oktober om 23:37

Vijftig procent. Dat is het voorlopige herfstrapport van Club Brugge. Na tien speeldagen haalde de kampioen nog maar vijftien punten op. Ook tegen Union Saint-Gilloise was dat er slechts eentje: 1-1. Al had dat ook gewoon nul kunnen zijn, beseft Simon Mignolet.

Het wil tot dusver nog niet echt loslopen bij Club Brugge. Zelfs in het eigen Jan Breydel heeft Blauw-Zwart het lastig om driepunters over de streep te trekken. Tegen Union was dat niet anders. "Maar als je de wedstrijd in zijn context bekijkt, is dit een gewonnen punt", oordeelt Mignolet bij Sporza. Daar zat ook het wedstrijdplan van Union voor veel tussen. Mignolet spreekt van een bijzonder "stug blok".

Nochtans lagen er ook voor Club Brugge mogelijkheden. "In de eerste helft missen we een grote kans op de 1-0 en in de tweede helft slikken we een vroeg tegendoelpunt", verwijst hij in eerste instantie naar de enorme misser van Michal Skoras. Brandon Mechele kwam zijn ploeg uiteindelijk nog ter hulp. "Gelukkig scoren we dan nog op stilstaande fase."

Over zijn eigen bijdrage blijft Mignolet bescheiden, hoewel hij een paar keer prima tussenkwam. "Dat is mijn job", klinkt het droog. Hoe dan ook telt Club Brugge te weinig punten, dat wil Mignolet niet tegenspreken. "Na de internationale break moeten we hard verder werken", luidt zijn devies.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.