Union pakt punt mee uit Brugge: "Niet afwachtend"

Union gaf weinig tot niets weg tegen Club Brugge: "We zijn nog aan het groeien"

6 oktober om 22:49

Union Saint-Gilloise reed met een punt in de kofferruimte terug naar de hoofdstad na haar bezoek aan Club Brugge. De Brusselaars kwamen na rust op voorsprong, al moesten ze nog een gelijkmaker van Brandon Mechele toestaan. Toch kon Noah Sadiki best leven met dat gelijkspel.

De middenvelder van Union noemt de puntendeling terecht. Hij zag beide ploegen elk een helft voor hun rekening nemen, al gebeurde dat telkens zonder al te veel kansen. Vooral de strijd regeerde. "Club was dominanter in de eerste helft, maar na de rust hebben wij ook kansen gecreëerd", vat Sadiki de partij samen bij Sporza.

Vooral op defensief vlak stond de organisatie van Union uitstekend. De vicekampioen legde bij momenten ook hard spel aan de dag, wat hen op gefluit vanuit de tribunes kwam te staan. Enkele keren werd zelfs 'anti-voetbal' gescandeerd. "Het idee was niet om hier afwachtend te spelen, maar je weet dat je het hier moeilijk kan krijgen. We stonden goed, behalve op die laatste hoekschop", heeft Sadiki nog spijt van de 1-1.

Hoe dan ook blijft de waarheid wel dat Union slechts één van haar laatste acht duels wist te winnen. Volgens Sadiki is dat hoegenaamd geen gevolg van een gebrek aan kwaliteit. "Maar we zijn nog aan het groeien. Die zeges komen wel", maakt de Brusselaar zich sterk.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.