Fiorentina verslaat AC Milan

AC Milan lijdt verrassende nederlaag bij Fiorentina: heldenrol voor De Gea

6 oktober om 23:06

AC Milan is zondagavond onderuit gegaan op bezoek bij Serie A-laagvlieger Fiorentina. De club uit Florence, waar doelman David de Gea een heldenrol vertolkte, won met 2-1.

Milan leed eerder deze week al een nederlaag in de Champions League. In Duitsland was Bayer Leverkusen met 1-0 te sterk. Tegen Fiorentina ging het na 35 minuten spelen mis, toen Yacine Adli scoorde. De thuisclub had even daarvoor al op voorsprong kunnen komen, maar Moise Kean miste vanaf elf meter, een terugkerend thema (zo bleek later).

Nog voor rust kreeg ook Milan er één. Theo Hernández ging achter de bal staan, maar stuitte op De Gea. Kort na rust kregen de bezoekers er weer één, maar ook toen bleek de voormalig doelman van doelman van Manchester United onpasseerbaar.

Na een uur spelen kwamen de bezoekers dan toch op gelijke hoogte. De in bloedvorm verkerende Christian Pulisic nam het doelpunt voor zijn rekening. Genoeg voor een punt zou het uiteindelijk niet zijn, want Fiorentina trok via Albert Guðmundsson aan het langste eind: 2-1.