Sint Truiden VV en KAA Gent spelen gelijk in Jupiler Pro League

STVV en Gent sluiten speelronde af met een gelijkspel

6 oktober om 21:09
Laatste update: 6 oktober om 21:10

De wedstrijd tussen Sint Truiden VV en KAA Gent is in een gelijkspel geëindigd. Bij rust stond Gent op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Omri Gandelman. Sint Truiden VV kwam langszij door een doelpunt van Adriano Bertaccini.

De eerste kans van de wedstrijd was voor STVV. In de zesde minuut kwam Bertaccini alleen op doelman Davy Roef af, maar die wist redding te brengen. Nog geen minuut later was er een grote kans voor Gent. Max Dean kwam de zestien binnen maar gaf de bal niet af. Uiteindelijk werd er te lang getreuzeld waardoor Dean balverlies leed.

In een eerste helft met kansen aan beide kanten is het Gent dat als eerste tot scoren weet te komen. Gandelman kopt in de 24e minuut de 0-1 tegen het net nadat Tsuyoshi Watanabe een voorzet van Mathias Delorge had verlengd.

Ook na het eerste doelpunt in de wedstrijd volgden er nog veel kansen voor beide teams. Dean liet een kans liggen en Surdez schoot op de lat voor Gent. Daarnaast had Kahveh Zahiroleslam nog een enorme kans voor STVV. De ruststand bleef 0-1.

Na rust is het STVV dat dicteert. Zahiroleslam komt nog tot een kans, maar het is wederom Roef die weet te pareren. In de 68ste minuut is het eindelijk zover. STVV weet via Bertaccini de gelijkmaker te scoren.

Ook na het doelpunt bleef het thuisspelende team de bovenliggende partij. Dit leed in de 85e minuut nog tot een grote mogelijkheid. Billal Brahimi kwam op Roef af en had de bal breed kunnen leggen op Andrés Ferrari maar koos voor eigen succes. Watanabe kon nog ingrijpen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.