PSV kon meer dan 50 miljoen krijgen voor Bakayoko

PSV ontving torenhoog bod op Bakayoko: "Ze wilden heel veel betalen"

Vandaag om 11:59

Frank Arnesen vertelt dat PSV afgelopen zomer veel meer dan vijftig miljoen euro kon verdienen aan Johan Bakayoko. De Eindhovenaren ontvingen lucratieve aanbiedingen uit Saudi-Arabië, maar de Rode Duivel had daar zelf geen oren naar.

Bij Goedemorgen Eredivisie gaat Arnesen, die deel uitmaakt van de raad van commissarissen van PSV, in op de interesse in Bakayoko afgelopen zomer. Naar verluidt zat onder meer Paris Saint-Germain achter hem aan. "Het waren niet echt clubs die heel veel wilden betalen, afgezien van de interesse uit het Midden-Oosten", stelt de Deen, die aangeeft dat het in dat geval zelfs om meer dan de eerder genoemde vijftig miljoen ging. "Ze wilden heel veel betalen."

Voor Bakayoko was zo'n stap echter niet bespreekbaar. "Ik vind het ook geweldig dat hij er niet naar luistert. Hij gaat daar niet naartoe en dat moet hij ook niet willen", reageert Arnesen, die niet weet hoe concreet PSG was voor de 21-jarige rechtsbuiten. "Dat weet ik niet. Daar bemoei ik me niet mee."

Bakayoko kampt dit seizoen met een vormdip, maar Arnesen vindt dat niet vreemd. "Hij speelde vorig jaar bijna iedere wedstrijd. Hij heeft zóveel wedstrijden gespeeld. Daarna had je het EK. Of je speelt of niet, dat is niet alleen fysiek maar ook mentaal... Dan kom je terug en is er een periode: gaat hij weg? Dat is voor een jonge speler heel moeilijk. Dat moeten we niet onderschatten."

De vleugelaanvaller kwam zaterdag tegen Sparta bij het begin van de tweede helft in het veld voor Ivan Perisic (ex-Club Brugge). Peter Bosz oordeelde na afloop dat hij inviel 'om het team te helpen'. Balverlies van Bakayoko leidde bijna de gelijkmaker in, maar het was nipt buitenspel. "Dat was zonde, want daarvoor was Johan juist bezig om er iets goeds van te maken."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.