Real en Inter winnen

Real Madrid wint met moeite, geweldige Thuram helpt Inter met hattrick

5 oktober om 23:05

Real Madrid en Internazionale hebben allebei gedaan wat ze moesten doen om de koploper in de competitie in het vizier te houden. Real was thuis met 2-0 te sterk voor Villarreal, terwijl Inter dankzij een hattrick van Marcus Thuram met 3-2 won van Torino

Real Madrid – Villarreal 2-0
Real Madrid - nog altijd zonder Thibaut Courtois - wist dat het bij een overwinning op gelijke hoogte zou komen met koploper FC Barcelona. Daarvoor zal wel Villarreal verslagen moeten worden, dat slechts één punt minder heeft en op de derde plek in La Liga staat. Opvallend genoeg begon Kylian Mbappé, die niet fit genoeg was voor de komende interlandperiode, in de basis.

De thuisploeg kwam al vrij snel op voorsprong in Bernabéu. Een hard schot van Federico Valverde werd van richting veranderd en belandde in het doel, 1-0. Villarreal werd meermaals gevaarlijk in Madrid en was bij vlagen de betere ploeg, maar kreeg de bal niet achter Real-doelman Andriy Lunin.

In minuut 73 verdubbelde Vinícius Júnior de voorsprong voor Real met een geweldig afstandsschot. Daarmee leek de wedstrijd ook vrijwel beslist te zijn in Madrid. Real pakte drie belangrijke punten en kwam zo op gelijke hoogte met koploper Barcelona.

Internazionale – Torino 3-2
Torino kwam met goede hoop naar het Stadio Giuseppe Meazza, maar kreeg na twintig minuten een enorme domper te verwerken; verdediger Guillermo Maripan kreeg na ingrijpen van de VAR direct rood. Vijf minuten later brak Thuram de ban en kopte hij de 1-0 binnen. Niet veel later was Thuram opnieuw trefzeker met het hoofd, zo verdubbelde hij de voorsprong.

Eén minuut later deed Torino wat terug; Duván Zapata strafte onoplettendheid bij Inter af en schoot de 2-1 binnen. Na een uur spelen vergrootte Thuram de marge weer door uit een rebound de 3-1 binnen te werken. Daarmee completeerde hij zijn hattrick.

Zo leek Inter af te stevenen op een vrij zorgeloze overwinning. Toch maakte Torino het in minuut 86 wéér spannend; invaller Nikola Vlašić schoot de 3-2 binnen vanaf de stip. Ondanks de aansluitingstreffer sleepte Inter de drie punten uit het vuur.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.