Wedstrijdverslag: Dender verslaat Charleroi met 1-0

Dender wint van Charleroi en meldt zich in de top van het klassement

5 oktober om 22:42
Laatste update: 5 oktober om 22:48

Dender heeft zaterdag een 1-0 overwinning geboekt tegen Charleroi. De bezoekers hadden mogelijk recht op meer, maar geraakten niet voorbij Verrips. Door de zege duikt Dender de top zes in.

Dender en Charleroi begonnen met dezelfde elf als vorige week. Charleroi had al drie matchen op rij niet verloren. Terwijl Dender met een 1 op 9 aan de partij begon. Na 11 minuten ging Petris stevig door op Ferraro en kreeg geel. Dender benutte de vrije trap die het kreeg optimaal. Hens krulde de bal naar de bovenhoek en het leer verdween doelman Koné in doel.

Na de 1-0 moest Charleroi komen, maar de mannen van De Mil konden na de rust geen vuist maken. Dat lukte wel in de tweede periode. Charleroi ging almaar meer op de helft van Dender spelen, kreeg de kansen en verdiende de gelijkmaker. Die kwam er evenwel niet, Verrips kon voor de tweede keer dit seizoen zijn netten schoon houden.

Door de nederlaag laat Charleroi de kans liggen om de tweede plaats over te nemen. Sterker nog, de Zebra's zien Dender haasje-over doen. In de stand staat Dender nu 5e met 15 punten. Charleroi telt 2 punten minder en vinden we terug op plaats 8 in de Jupiler Pro League.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.