Rik De Mil wil van Charleroi aanvalsmachine maken

De Mil wil van Charleroi aanvalsmachine maken: "Moeten leren te blijven drukken"

5 oktober om 19:31

Sporting Charleroi beleeft met Rik De Mil aan het roer een uitstekend eerste gedeelte van de competitie. Vorige week gingen de Zebra’s bijna winnen van kampioen Club Brugge. Zaterdagavond komt promovendus Dender op bezoek.  

Tegen Blauw-Zwart zag De Mil zijn ploeg pas in de toegevoegde tijd tegen de gelijkmaker aanlopen, nadat het zelf kansen had gemist op een grotere voorsprong. Hans Vanaken haalde in extremis de trekker over. “De ontgoocheling was groot na de match en in de dagen nadien, want op basis van onze prestatie moesten we altijd winnen”, vertelt De Mil daarover aan Sporza.

Toch wilde de coach vooral de positieve punten meenemen naar de komende matchen en spreekt van een leermoment. “Je kan dit ook vanuit een ander standpunt bekijken en dit als een moment zien om beter te worden. Dit was onze eerste keer met 11 tegen 10. We moeten ook leren om ons voetbal gedurende 90 minuten te spelen, te blijven drukken en onze kansen af te werken.”

Voor de match tegen Dender weet De Mil wat er nog te perfectioneren valt. “Als team kunnen we beter doen bij de laatste pass en in onze keuzes. Maar we mogen natuurlijk ook niet alles wat goed is vergeten.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.