Steven Defour over Anderlecht-Standard Luik in Jupiler Pro League

Defour concludeert: 'Anderlecht-Standard Luik stelt minder voor dan vroeger'

5 oktober om 22:57

    Dit weekend staat er een absolute kraker op het pogramma in de Jupiler Pro League: Anderlecht-Standard Luik. Maar volgens Steven Defour - die voor beide clubs gespeeld heeft - is er niet veel meer over van de topwedstrijd die het JPL-affiche ooit was. 

    Defour heeft voor zowel Anderlecht, als Luik gespeeld en was er ook bij in de jaren dat de wedstrijden op het absolute hoogtepunt was in 2008. "Toen bereikten die matchen hun hoogtepunt. Bij de eerste titel gunde iedereen het ons nog. Toen kon zelfs Anderlecht toegeven dat we beter waren. Het tweede jaar wilde niemand dat wij opnieuw de titel pakten. Die testmatchen in 2009, dat was kop of munt en heel het land keek mee. Die beleving was fantastisch", zei Defour tegenover Het Nieuwsblad.

    Daarbij trekt Defour wel een pijnlijke conclusie. Als het aan de ex-Rode Duivel ligt, stelt de huidige wedstrijd tussen de twee clubs niet veel meer voor. "Het stelt minder voor dan vroeger. De waarde van beide clubs is gezakt. De play-offs zitten er ook voor iets tussen. Deze match is in principe niet zo belangrijk." 

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.