Dirk Kuyt maakt zich geen zorgen om positie bij Beerschot

Kuyt heeft geen zorgen om positie: "Mensen die ik spreek zeggen mij wat anders”

Vandaag om 12:01

De toekomst van Dirk Kuyt als trainer van Beerschot hangt in de waagschaal. Het punt bij Westerlo was wellicht net genoeg voor de Nederlander om zijn job te houden.

Kuyt pakte met Beerschot slechts twee punten uit tien competitieduels en de supporters roerden zich nadrukkelijk. De match op Westerlo is echter een boost voor het vertrouwen, vond Kuyt. "Dit is een punt waar we verder op kunnen bouwen. Het is een fundamentje om vertrouwen uit te halen, want voor resultaten heb je vertrouwen nodig. Hopelijk kunnen we daar tegen Anderlecht een vervolg aan breien," wordt de coach bij Sporza geciteerd.

Verschillende media meldden eerder deze week dat de positie van Kuyt maandag intern besproken zal worden. “Daar hou ik me niet mee bezig”, zei de Nederlander daarover stellig. “Ik probeer gewoon iets te bouwen binnen de groep om de broodnodige punten binnen te halen.”

Zelf hoorde Kuyt hele andere verhalen vanuit de clubleiding, het vertrouwen zou er nog wel degelijk zijn. “Wat bepaalde mensen denken of vinden van mij, dat is allemaal prima. De mensen met wie ik spreek, de beleidsbepalers, die zeggen mij wat anders.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.