KRC Genk-speler Hyeon-gyu Oh interview over Korea en dienstplicht

Genk-revelatie Hyeon-gyu Oh openhartig over dienstplicht: 'Dat was heel zwaar'

5 oktober om 23:30

    Het is een verhaal voor in een sprookjesboek: Hyeon-Gyu Oh die momenteel de show steelt bij KRC Genk in de Jupiler Pro League. De Zuid-Koreaan vertelde over de weg die hij heeft bewandeld van de verplichte dienstplicht tot aan zijn transfer naar Genk in de JPL

    Oh speelde eerst nog bij Celtic, maar kwam daar veel niet in de plannen voor van de Schotse club. De spits sprak veel met een andere ster uit Zuid-Korea: Heung Min Son. "Hij raadde me ook Genk aan. Hij heeft vroeger met Thorsten Fink gewerkt en ze hadden een goede band", zo zei Oh in Het Laatste Nieuws. 

    Oh doet daarbij een boekje open over de verplichte legerdienst die nog altijd een item is in Zuid-Korea. De 23-jarige speler heeft die dienstplicht ook moeten doen. "Dat was zwaar. Ik was pas 18. Dat is een leeftijd waarop je je wil amuseren met vrienden en iets wil gaan drinken. Ik ben blij dat ik het gedaan heb, want het diende een groter doel: in Europa voetballen was mijn grote droom", voegde Oh daaraan toe die erachter kwam dat hij niet alleen op het voetbalveld trefzeker is. 

    "Ik was een goede schutter, zeiden ze. In de namiddag had ik voetbaltraining. Niet bij mijn club, maar bij de ploeg van het leger. Dat was een behoorlijk niveau, omdat er altijd profs bij zijn", aldus Oh. 

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.