Rene van der Gijp over Manchester United speler Matthijs de Ligt

Topaankoop van United een schim van zichzelf: 'Dat is echt zonde'

Vandaag om 16:45

    Rene van der Gijp ziet het somber in voor Matthijs de Ligt. Als het aan de Nederlandse analist ligt, is de verdediger van Manchester United een verkeerde weg ingeslagen en lijkt het geen schim meer van de speler die zo succesvol was bij Ajax

    "Ook die De Ligt kreegt veel kritiek daar hé", zo begint Van der Gijp in Vandaag Inside. "Ik dacht dat hij als verdediger meer zou ontwikkelen zoals Gerard Piqué, maar hij is volledige de andere kant op gegaan. Hij is meedogenloos, ligt alleen maar op de grond en maakt veel slidings. Dat is zonde. Hij is nu die richting ingegaan, dus dat wordt hem niet meer. Echt heel erg zonde."

    Johan Derksen sluit zich aan bij de uitlatingen van Van der Gijp. "Hij was echt een talent bij Ajax. Niemand kon zo goed koppen als De Ligt." Derksen wijst daarbij ook naar trainer Erik Ten Hag van Manchester United. De Nederlandse manager heeft inmiddels voor honderden miljoenen euro's, spelers meegenomen waar hij eerder mee heeft gewerkt. "Het is sowieso altijd onverstandig om als trainer alleen maar landgenoten binnen te halen. Bij Barcelona is dat verkeerd gegaan, toen bij Real Madrid al die Nederlanders zaten ging het mis, alleen met Gullit, Van Basten en Rijkaard bij Milan ging het goed", voegde Derksen daaraan toe. 

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.