Verdediger of spits? Vuskovic blijft scoren bij Westerlo

Verdediger of spits? Toptalent Vuskovic zit al aan vier treffers bij Westerlo

Vandaag om 10:55

KVC Westerlo wist ternauwernood nog een punt te redden tegen K. Beerschot V.A.: 2-2. Tot twee maal toe kwam het op achterstand en tot twee maal toe poetste Luka Vuskovic die weg. Het toptalent zit zo al aan vier competitietreffers. Dat zijn best uitzonderlijke cijfers, zocht VoetbalPrimeur.be uit.

Vanaf zijn komst naar het Kuipje stond het in de sterren geschreven dat Westerlo een uitstekend zaak had gedaan. Vanaf volgende zomer gaat de zeventienjarige Vuskovic immers aan de slag bij ... Tottenham Hotspur. Een jaartje rijpen in de Stille Kempen, dat vond de Londense topclub een prima idee. Vuskovic ontpopte zich meteen tot vaste waarde in de achterhoede van Timmy Simons.

Verdedigend staat hij eenvoudig zijn mannetje in de Jupiler Pro League, maar ook aan de overzijde van het veld is hij dus van onschatbare waarde voor zijn ploeg. Na zijn tweeklapper tegen Beerschot staat de teller op vier rozen. Dat waren telkens doelpunten die Westerlo punten opleverden. Overigens zorgde hij op Standard Luik (1-2) ook al voor een assist. Samen met mede-Kroaat Matija Frigan is Vuskovic nu topschutter der Kemphanen.

Op weg naar recordhoogte
Als Vuskovic zijn huidige gemiddelde doortrekt, zou het raspaardje aan het einde van de rit wel eens aan de dubbele cijfers kunnen zitten. Dat is hoogst bijzonder voor een verdediger. Vorig seizoen stonden Daniel Muñoz en Matisse Samoise na de reguliere competitie op vijf goals. Qua profiel vallen zij wel niet meteen te vergelijken met Vuskovic, als offensieve rechtsbacks of zelfs halve middenvelders. 

Van de centrale pionnen vonden Brandon Mechele en Ross Sykes in de afgelopen campagne het vaakst het net. Zij eindigden de reguliere fase allebei op vier. In de Champions' Play-Off voegde Mechele daar nog eentje aan toe. In de huidige jaargang konden enkel Toby Alderweireld en Bas Van den Eynden al meer dan één keer scoren, zij staan op twee.

Over die Alderweireld gesproken, misschien moet hij wel het streefdoel worden voor Vuskovic. Twee jaar geleden, in het onvergetelijke succesjaar van Royal Antwerp FC, eindigde Mega Toby op zeven stuks in de JPL. Nog drie te gaan voor de Kroaat van Westerlo. Als hij aan dit ritme blijft raak treffen, zal hij dat aantal nog voor Nieuwjaar benaderd hebben.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.