Dirk Kuyt maakt zich geen zorgen over eventueel ontslag bij Beerschot

Kuyt ontkent geruchten rondom ontslag: 'Zij vertellen me iets anders'

Vandaag om 14:03

Dirk Kuyt maakt zich geen zorgen over zijn toekomst bij Beerschot. Media schreven dat de wedstrijd van vrijdag cruciaal was voor de oefenmeester en dat een knoop over zijn baan maandag wordt doorgehakt. Kuyt is zelf niet bang voor een ontslag.

Kuyt speelde vrijdagavond met Beerschot gelijk tegen Westerlo (2-2). Of het gelijkspel genoeg is om aan te mogen blijven als trainer zou volgens diverse media maandag bekend worden. Kuyt ziet het remise echter niet als discussiepunt.

"Als je maar blijft verliezen, moet je een keer puur op resultaat spelen. Zo speelden we compacter, maar wilden we ook scoren en dat is ons zelfs twee keer gelukt", laat Kuyt na afloop optekenen door Het Gazet van Antwerpen.

"Eerlijk gezegd hadden we vooraf voor een punt getekend", gaat de trainer verder. "Achteraf hadden we de zege toch vooral over de streep willen trekken. Maar goed, in de huidige omstandigheden is dit een punt waarop we verder kunnen bouwen."

Kuyt maakt zich dan ook 'nul zorgen' over zijn toekomst bij de promovendus. "Er wordt veel geroepen en geschreven, maar de mensen die de beslissingen nemen vertellen me iets anders. En als het toch fout loopt voor mij, dan zien we het dan wel weer. Ik focus me alleen op de dingen die ik zelf in de hand heb."

Beerschot bevindt zich met twee punten uit tien wedstrijden op de laatste plaats in de Jupiler Pro League. Het gat met nummer vijftien, KV Kortrijk, bedraagt zes punten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.