Dijkshoorn met kritiek over grenzen in het voetbal na duel Anderlecht

'Ik vraag mij na donderdag in San Sebastián af: wanneer is het werkelijk genoeg?'

Vandaag om 08:55
Laatste update: om 09:13

Bij de wedstrijd tussen RSC Anderlecht en Real Sociedad was het flink mis. Fans gooiden stoeltjes naar beneden en misdroegen zich. Nico Dijkshoorn uitte zijn kritiek op het voetbal.

Volgens Dijkshoorn is het voetbal veranderd. 'Voetbal is al lang oorlog geworden. Voetbal is toneel geworden. De ellende rolt van de tribunes, maar ook op het veld wordt met vuur gespeeld', stelde Dijkshoorn in Het Nieuwsblad.

De vraag is wanneer het genoeg is. 'Ik vraag mij na de donderdagavond in San Sebastián af: wanneer is het werkelijk genoeg?', pende Dijkshoorn.

Dijkshoorn hekelt de grenzen van misplaatst gedrag. 'Wat moet er gebeuren voordat het betaald voetbal piepend en zuchtend tot stilstand komt? Ik geloof heilig dat er zelfs na een pistoolschot door het hoofd uiteindelijk weer verder zal worden gevoetbald. Ik ben benieuwd of ik daar dan nog over schrijf', aldus Dijkshoorn.

RSC Anderlecht wist het Europa League-duel met Real Sociedad overigens winnend af te sluiten met 1-2.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.