Colin Coosemans reageert na winnen Gouden Schoen september

Coosemans na winnen Gouden Schoen: "De kansen waren niet echt in mijn voordeel"

Vandaag om 08:35

Colin Coosemans is tegenwoordig de onbetwiste doelman van RSC Anderlecht. Dat was echter niet altijd het geval, de keeper heeft een lange weg afgelegd. Coosemans gaf een interview na het winnen van de Gouden Schoen voor de maand september.

Coosemans had niet verwacht dat hij nu de eerste doelman van paars-wit zou zijn. "De kansen waren niet echt in mijn voordeel, om het zacht uit te drukken", vertelde Coosemans aan Het Laatste Nieuws.

Toch bleef de keeper altijd gemotiveerd. "Maar hoe klein die kans ook was, ik ben er wel altijd hard voor blijven werken. In mijn achterhoofd zat altijd het verlangen om eerste doelman van Anderlecht te worden", zei Cossemans. 

Eerder was Coosemans de derde doelman, en dat was uitdagend. "Elke dag thuis de wagen instappen zonder enig perspectief, op korte termijn toch. Anderzijds heb ik wel altijd de appreciatie van de club en mijn ploegmaten gevoeld. Daardoor stond ik toch met een positief gemoed op training en probeerde ik plezier uit de kleine dingen te halen", aldus Coosemans.

Coosemans speelt zondag met Anderlecht tegen Standard in de Jupiler Pro League.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.