Gullit denkt dat Zirkzee Milan had moeten kiezen in plaats van United

Gullit vindt dat Zirkzee verkeerde club heeft gekozen: 'Hij had beter...'

4 oktober om 23:33

Ruud Gullit denkt dat Joshua Zirkzee afgelopen zomer beter niet in had kunnen gaan op het aanbod van Manchester United. De Nederlandse topvoetballer van weleer zegt in een interview met La Gazzetta dello Sport dat de Oranje-international in plaats daarvan voor AC Milan had moeten kiezen. 

Zirkzee was onhoudbaar voor Bologna na twee zeer indrukwekkende seizoenen. Het leverde de ex-spits van RSC Anderlecht belangstelling op van diverse clubs. Milan, met adviseur Zlatan Ibrahimovic als fan, was er daar één van. Uiteindelijk werd het toch het United van manager Erik ten Hag. "Hij had beter ja kunnen zegen tegen Milan, in plaats van verhuizen naar Engeland", begint Gullit. 

"Hij kent de Serie A, voor zijn ontwikkeling zouden nog een paar seizoenen in deze competitie heel bruikbaar zijn geweest, maar dan bij een topclub als Milan", vervolgt de tweevoudig winnaar van de Ballon d'Or. "Nu zit hij bij een club met heel veel problemen, waar zijn groei niet gefaciliteerd wordt. Zijn cijfers zijn ook niet heel bijzonder.

Zirkzee maakte tot dusver één doelpunt voor The Red Devils. Dat was tijdens zijn Premier League-debuut, thuis tegen Fulham. Ondanks dat zijn start niet groots is, denkt Gullit wel dat Zirkzee over de kwaliteiten beschikt om het tij te keren. "Hij is goed, daar is geen twijfel over, maar het is moeilijk om het goed te doen bij United op een historisch moment als dit."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.