Ten Hag verdedigt moeizaam scorende Zirkzee

Zirkzee krijgt grote steun bij Man United: "Bewust jonge spelers gekocht"

26 september om 23:40

Erik ten Hag is ervan overtuigd dat Joshua Zirkzee zal uitgroeien tot een productieve doelpuntenmaker voor Manchester United. De Oranje-international scoorde tot dusver pas één keer in zeven officiële duels, waardoor hij onderwerp van gesprek is in Engelse media.

Zirkzee kwam afgelopen zomer voor veertig miljoen euro over van Bologna. Tot dusver was hij alleen trefzeker tijdens zijn debuut, op 16 augustus tegen Fulham (1-0). Sindsdien wist de 23-jarige spits het net niet meer te vinden voor de worstelende Premier League-grootmacht. The Manchester Evening News haalt aan dat Zirkzee onder meer al vier grote kansen miste. Ten Hag spreekt echter het vertrouwen uit in zijn landgenoot.

Volgens de Nederlandse manager zal Zirkzee een belangrijke spits worden voor United. "Ja, dat denk ik wel. Hij is nog jong en we zien zijn grote kwaliteiten. Hij is een hele goede verbindingsspeler. Hij is creatief, hij creëert kansen. Woensdag (tegen FC Twente, red.) had hij een geweldige actie met een geweldige afwerking, maar het was een uitstekende redding van de keeper (Lars Unnerstall, red.)."

Ten Hag erkent wel dat de ex-spits van RSC Anderlecht zich nog moet ontwikkelen als doelpuntenmaker. "Op dat gebied kan hij zeker verbeteren. Maar hij heeft een aantal hele goede eigenschappen én een aantal eigenschappen die hij moet verbeteren. Hij heeft onze steun nodig om zich te verbeteren. We hebben de keuze gemaakt om veel jonge spelers aan te trekken, zoals Rasmus Højlund vorig jaar en Zirkzee en Leny Yoro dit jaar. Wij geloven in ze, voor het heden en de toekomst. We moeten bouwen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.