De Roeve terug bij Club NXT

De Roeve terug na hamstringblessure: "In het begin was er de schrik dat het terug zou keren"

Vandaag om 17:20

Denzel De Roeve is een vaste waarde bij Club NXT. De vleugelverdediger kwam echter niet in actie in de UEFA Youth League. Dit omdat De Roeve inmiddels 20 jaar oud is.

Met Club NXT wist De Roeve in het afgelopen weekend met 2-0 te winnen van SK Beveren. "Ik geef toe dat er weinig te zien was", klinkt De Roeve bij Het Belang van Limburg. "Dat is wel vaker het geval tegen Beveren, een ervaren en uitgekookte ploeg. We werden zelf gedwongen om de lange bal te spelen en soms een soort afbraakvoetbal te brengen. Ik weet wel dat dit niet meteen onze stijl is, maar het is ook een deel van het leerproces."

De Roeve stond in het afgelopen seizoen voor een lange periode aan de kant met een hamstringblessure. Inmiddels speelde de rechtsachter alweer vier wedstrijden in de Challenger Pro League. "In het begin was er nog de schrik dat het zou terugkeren, maar nu is dat gevoel helemaal weg. Ik ben weer in staat om vlot de lijn te doen. Ik hoop nu vooral op stabiliteit, op een constant seizoen en ook om te kunnen meegroeien met de andere jongens", aldus De Roeve.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.