Domenico Tedesco over uitbarsting Kevin De Bruyne

Tedesco over uitbarsting De Bruyne na Frankrijk: "Was geen groot topic"

Vandaag om 16:40
Laatste update: om 16:42

Domenico Tedesco is vrijdag tijdens zijn persconferentie voor het eerst ingegaan op de uitbarsting van Kevin De Bruyne na de verloren match van de Rode Duivels in Frankrijk. In een telefoongesprek hebben de twee de lucht geklaard.

In eerste instantie had Tedesco geen contact gezocht met zijn kapitein omdat hij de gemoederen wilde laten bedaren. Daarna belde hij toch met De Bruyne. “Ik heb een lang telefoongesprek gehad met Kevin”, vertelde de bondscoach vrijdag tijdens zijn persconferentie.

De Bruyne ging na de match in Frankijk in conclaaf met technisch directeur Frank Vercauteren en leek op een zeker moment te zeggen: "Ik stop, ik stop." Dat zorgde al gauw voor speculatie in de media.

Voor Tedesco en de rest van de ploeg was het echter geen thema geweest. “Hij was natuurlijk emotioneel want hij wil winnen. Het is ook geen groot topic in de groep, het is vooral door de media een zaak gemaakt. De spelers waarmee ik sprak, vonden het niet meteen een probleem.”

Of De Bruyne door zijn ongenoegen zo publiekeelijk te tonen een lijn was overgegaan vond Tedesco niet.  “Ja, we kunnen het altijd beter doen. Maar ik ben het dus eens met wat hij zei. Hij noemde geen namen maar ik weet wie hij bedoelde. Hij bedoelde het hele team.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.