Frank Vercauteren verhuist na vertrek KBVB naar Rusland

Opmerkelijk: Vercauteren trekt na aflopen contract bij de bond naar Rusland

Vandaag om 14:31

Opvallend nieuws kwam er vrijdag van Frank Vercauteren. De huidig technisch directeur van de Belgische bond verhuist namelijk binnenkort naar Rusland.

Zijn job als technisch directeur bij de bond zit er voor Vercauteren bijna op. In november loopt de verbintenis af en de KBVB besloot in augustus al dat een nieuw contract er niet in zat voor de ex-speler en -trainer. Er werd destijds gefluisterd dat Vercauterens hoge loon daarbij doorslaggevend zou zijn geweest.

Nu heeft Vercauteren dus beslist om terug te keren naar Rusland, geen evidente stap vanwege de oorlog met Oekraïne. Niet omdat hij daar een nieuwe job heeft gevonden, maar omdat zijn vrouw en kind in Rusland wonen, zo valt te lezen bij Het Nieuwsblad. Sinds hij in dienst kwam bij de bond, in 2023, reisde hij dikwijls heen en weer tussen beide landen. Over zijn werkzame toekomst kon Vercauteren nog niets kwijt, hij houdt in alle geval de mogelijk open om weer ergens als trainer of technisch directeur aan de slag te gaan.

Omdat zijn vrouw en kind in Rusland wonen, lijkt de beslissing al genomen. Na afloop van zijn contract zal hij zich definitief in Rusland vestigen. Sinds zijn benoeming begin 2023 pendelde hij voor langere tijd heen en weer tussen beide landen. Of hij in de toekomst nog als trainer of technisch directeur aan de slag gaat, houdt hij voorlopig open. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.