Domenico Tedesco over selectie Cyril Ngonge voor Rode Duivels

Ngonge krijgt de kans van Tedesco: "Nu is het moment om spelers te testen"

Vandaag om 14:02

Domenico Tedesco maakte vrijdagochtend zijn selectie bekend voor de komende interlandperiode. Vooral de naam van Cyril Ngonge was opvallend, de bondscoach lichtte die keuze toe tijdens de persbabbel.

Tedesco gaf toe dat Ngonge niet veel aan spelen toekomt bij zijn club, maar als dan hij wel in actie komt maakt hij indruk. “Hij speelt niet zoveel bij Napoli, maar vorige week heeft hij gespeeld in een bekerwedstrijd en daarin was hij heel indrukwekkend.”

Ook de veelzijdigheid van de 24-jarige aanvaller had Tedesco overgehaald om hem bij de Rode Duivels te halen. “Hij kan als spits spelen, hij kan op de rechter- en de linkerflank spelen”, vertelt hij daarover.

Voor Ngonge, maar ook voor Malick Fofana is deze periode dé kans zich te tonen aan de bondscoach. “Als we nu geen dingen uitproberen, als we de Nations League niet gebruiken om dit soort spelers aan het werk te zien, dan gaat het tijdens de belangrijke matchen in de WK-kwalificatie ook niet gebeuren. We hebben alleen deze interlandperiode en de volgende om spelers te testen, daarna gaan we dat niet meer doen. Nu is het moment.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.