Philip Zinckernagel over transfer Club Brugge

Zinckernagel over transfer Club Brugge: “Ze wilden me eerst niet verhuren”

Vandaag om 10:13

Philip Zinckernagel stond bij zijn komst naar Club Brugge bekend als dé aankoop van coach Ronny Deila. Hij werd vaak gezien als zijn favoriete speler. Zinckernagel erkent in een interview met HLN dat hij deze reputatie met zich meedroeg, zelfs nadat Deila was vertrokken. 

"Ik had inderdaad het gevoel dat ik die stempel kreeg, ook na zijn vertrek," vertelt hij. Desondanks is hij tevreden over zijn prestaties in de eerste maanden. "Als je naar mijn statistieken kijkt, was het niet slecht. Zes goals en zeven assists in korte tijd." 

Zinckernagel geeft aan dat voetbal niet altijd eerlijk is en dat hij ervan overtuigd is dat hij nu nog steeds van waarde zou kunnen zijn voor Club Brugge. "Ik vind nog altijd dat ik mijn waarde zou hebben voor Club en dat ik de beste versie van mezelf nog niet heb laten zien." 

“Club wilde me eerst liever niet verhuren”, vertelt de Deen. Hij legt uit dat hij uiteindelijk toch instemde met een korte uitleenperiode aan Bodø/Glimt. Wat de toekomst betreft, blijft Zinckernagel nuchter en laat hij de mogelijkheden open. "We zien wel wat er in januari gebeurt," zegt hij. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.