Mathias Rasmussen over tegenstander Bodø Glimt in Europa League

Rasmussen legt sterktes uit van Union-opponent FK Bodø/Glimt in Europa League

Vandaag om 16:44

    Donderdagavond neemt Union Saint-Gilloise het op tegen FK Bodø/Glimt in de Europa League. Voor Mathias Rasmussen is dat een oude bekende, aangezien de middenvelder uit Noorwegen komt. In gesprek met Het Nieuwsblad vertelt Rasmussen over de sterke punten van de tegenstander van Union. 

    Bodø/Glimt is een angstgegner voor Rasmussen. De 26-jarige speler wist in het verleden namelijk nog nooit te winnen van de Noorse club. "Het waren vooral veel draws, althans zo herinner ik het mij. Van één wedstrijd weet ik nog dat het heel koud was. Het is een team dat vooral in eigen huis erg sterk is", aldus Rasmussen die daarna vertelde over de sterke punten van de kampioen van de Eliteserien.

    "Hun sterkte is het collectief. Ze spelen 4-3-3 met offensieve fullbacks, ze bouwen op van achteruit, met wingers die hoog staan op de flanken", voegde Rasmussen daaraan toe. 

    Ondanks dat Rasmussen nog geen winst wist te boeken tegen Bodø/Glimt, liet hij weten dat de opdracht voor morgenavond duidelijk is: "Als we morgen niet winnen van Bodø/Glimt is het niet gedaan, maar we hebben deze zege zeker nodig. Thuis willen wij gewoon onze wedstrijd winnen", concludeerde de middenvelder. 

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.