Club Brugge volgens Vandewalle de favoriet tegen Sturm Graz

“Als Club Brugge niet wint van Sturm Graz, dan mag het kwalificatie vergeten”

Vandaag om 13:31

Ludo Vandewalle, de chef voetbal van Het Nieuwsblad, heeft Club Brugge flink in de favorietenrol geduwd in de Champions Leaguematch tegen Sturm Graz. Volgens de analist overtroeft Club Brugge de Oostenrijkse club op bijna alle parameters.

Vandewalle weet dat Club Brugge met een zestiende plaats negentien plaatsen hoger staat dan Sturm Graz op de Europese coëfficiëntenlijst. “Het gebeurt haast nooit op dit niveau, maar de Belgische landskampioen overtroeft de Oostenrijkse club in zowat alle parameters die anders zo gretig worden gebruikt om onze clubs in een underdogrol te duwen.” Vandewalle geeft meer geld, hogere transferwaarden voor spelers en Champions League-ervaring als voorbeelden. “Club Brugge is altijd straffer dan Sturm Graz. Veel straffer.”

Volgens Vandewalle zijn de verhoudingen in het voordeel van Club Brugge. Dit zal de aankomende zes matchen niet het geval zijn voor Blauw-Zwart in de Champions League. “Winst is logisch. Zeker tegen een tegenstander die zijn centraal verdedigersduo mist en zijn aanvoerder in de lappenmand weet. Kortom, als Club de drie punten niet uit Klagenfurt kan meenemen, mag het kwalificatie voor de volgende ronde vergeten. Meer zelfs, dan dreigt het weer zo één van die veel te lange CL-campagnes te worden. Een martelgang die Club Brugge toch al ontgroeid zou moeten zijn”, besluit Vandewalle.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.