Verslag Liverpool tegen Bologna in Champions League

Salah blinkt weer uit bij Liverpool, Engelsen verslaan Bologna op Anfield

2 oktober om 23:29

Liverpool heeft ook de tweede Champions League-wedstrijd van de competitiefase winnend afgesloten. Alexis Mac Allister en Mohamed Salah tekenden voor de goals op Anfield.

Liverpool - Bologna 2-0 
De Nederlandse trainer Arne Slot blijft dus foutloos in de Champions League. Na de eerdere 1-3 overwinning op AC Milan is Liverpool ook te sterk voor Bologna. Met twee landgenoten van Slot - Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch - begonnen The Reds aan de wedstrijd. Al zeer vroeg in de wedstrijd werd het verschil gemaakt. Na een heerlijke voorzet met gevoel van Mohamed Salah rondde Alexis Mac Allister eenvoudig af.

Gravenberch liet zich niet voor het eerst sinds het Slot-tijdperk op Anfield nadrukkelijk zien bij Liverpool. De controleur verdeelde, draaide weg en zocht de oplossing vooruit. Mede dankzij hem kwam Liverpool bij vlagen onder de druk van Bologna uit, waaruit kansen ontstonden. Tegelijk werd de Engelse topclub een aantal keer gewaarschuwd door Bologna, dat van zich af beet.

De beslissing viel een kwartier voor tijd. Op aangeven van Dominik Szoboszlai maakte Salah een weergaloze goal en daarmee was de zege binnen. De Egyptenaar is de eerste Liverpool-speler die in vijf opeenvolgende thuiswedstrijden in de Champions League tot scoren weet te komen.

Overige uitslag
Girona - Feyenoord 2-3
Shakhtar Donetsk - Atalanta 0-3 
Dinamo Zagreb - AS Monaco 2-2
Aston Villa - Bayern München 1-0
Benfica - Atlético Madrid 4-0
Lille - Real Madrid 1-0
RB Leipzig - Juventus 2-3
Sturm Graz - Club Brugge 0-1

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.