Tiental Juve stunt bij Openda's Leipzig, Real verliest zonder Courtois bij Lille

2 oktober om 23:17

Een tiental van Juventus heeft de volle buit gepakt tegen RB Leipzig dankzij een heldenrol van Francisco Conceição. De Spaanse grootmachten Real Madrid en Atlético Madrid beleefden een zeer pijnlijke avond in de Champions League.

RB Leipzig - Juventus 2-3
Het treffen tussen Leipzig en Juventus was een van de hoogtepunten deze Champions League-avond. De Duitse ploeg had aanvankelijk de meeste reden tot lachen. Na een goede bal van Rode Duivel Loïs Openda haalde Benjamin Sesko hard uit. De spits zag zijn poging via de onderkant van de lat in het doel vliegen.

In de tweede helft was Teun Koopmeiners voor Juve heel dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot spatte echter uiteen op de paal. Daarna was het alsnog raak via Dusan Vlahovic, die voor zijn man kroop en de bal in de verre hoek tikte. Van die gelijkmaker kon Juventus niet lang genieten, want na 59 minuten kreeg doelman Michele Di Gregorio een rode kaart vanwege hands buiten het strafschopgebied. Kenan Yildiz moest daardoor plaatsmaken voor Mattia Perin.

Het leek van kwaad tot erger te gaan voor de Italiaanse topclub, die vorige week nog veel te sterk was geweest voor PSV Eindhoven. Douglas Luiz pareerde een vrije trap van Simons met de hand en na een ingreep van de VAR ging de bal op de stip. Sesko benutte het buitenkansje en maakte zijn tweede van de avond. Het tiental van Juve toonde vervolgens echter knap veerkracht. Vlahovic schoot fantastisch raak.

Het werd zelfs nog mooier voor de bezoekers. In de slotfase ging Francisco Conceição op avontuur. De Portugees legde David Raum in de luren en zorgde voor grote vreugde bij De Oude Dame: 2-3.

Lille OSC - Real Madrid 1-0
Real Madrid begon het toernooi met een eenvoudige zege op VfB Stuttgart, maar Lille bleek niet onder de indruk van de titelhouder. Jonathan David (ex-KAA Gent) vuurde na 25 minuten al twee serieuze waarschuwingssignalen af. Doelman Andriy Lunin, de vervanger van de geblesseerde Thibaut Courtois, hield zijn ploeg echter op de been. Hij keerde de kopbal van David en ook de rebound was een prooi voor hem.

Op slag van rust was Lunin kansloos, toen David weer voor hem stond. De Canadese international kreeg een strafschop vanwege hands van Eduardo Camavinga, die een vrije trap tegenhield: 1-0. Real Madrid moest in de achtervolging, maar Carlo Ancelotti merkte voor de wedstrijd niet voor niets op dat Toni Kroos node gemist wordt. De Spaanse grootmacht beet zich verrassend stuk op Lille in het Stade Pierre-Mauroy, mede doordat Arda Güler nog een goede kopkans miste.

Benfica - Atlético Madrid 4-0
Benfica zorgde net als Lille voor een grote stunt tegen een Spaanse topclub. De Portugezen kwam na dertien minuten op voorsprong via Kerem Aktürkoğlu. In de tweede helft werd de score vervolgens opgevoerd. Angel di María benutte een strafschop, Alexander Bah scoorde en Orkun Kökcü verzilverde een penalty. Atlético kreeg zodoende een flink pak slaag van Benfica.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.