Club Brugge wint uit bij Sturm Graz in Champions League

Club Brugge haalt door prachtgoal Tzolis drie verdiende punten weg uit Oostenrijk

2 oktober om 22:51
Laatste update: 2 oktober om 22:57

Club Brugge heeft woensdagavond uitstekende zaken kunnen doen in de Champions League. De troepen van Nicky Hayen speelden tegen de Oostenrijkers van Sturm Graz een uitstekende partij en pakten drie zeer belangrijke punten. Christos Tzolis was de maker van de enige (en wonderschone) treffer.

Hayen kwam met twee verrassingen in zijn basisploeg voor het belangrijke Champions League-duel. Ardon Jashari en Ferran Jutglà mochten namelijk gaan starten bij Blauw-Zwart. Dat ging ten koste van Hugo Vetlesen, die gepasseerd werd, en Gustaf Nilsson, die vlak voor de match niet fit genoeg bleek om te starten.

Vooraf was Blauw-Zwart betiteld als favoriet om te winnen en dat bleek een goede inschatting. Club Brugge startte met overtuiging aan de match in Graz, met hoge druk en veel intensiteit. Echt grote kansen leverde het in de openingsfase nog niet op.

De eerste keer dat het wel lukte te dreigen was het meteen raak. Het was gelijk het absolute hoogtepunt van de match. Halverwege de eerste helft had Raphael Onyedika een werkelijk geweldige lange pass in huis naar Christos Tzolis. De Griek nam aan, dribbelde wat en schoot toen fantastisch raak in de verre hoek. De Blauw-Zwarte brigades kon hun geluk niet op.

De Oostenrijkers bakten er ondertussen weinig van en doelman Simon Mignolet van Club had dan ook een rustige avond. Andreas Skov Olsen speelde niet zijn beste partij en Hayen wisselde hem in de rust. Michal Skóras kwam in zijn plaats.

In de fase na de pauze verzuimde Club Brugge om de voorsprong te verdubbelen. Tzolis kwam nog eens dreigen, maar mikte op de doelman. Ook Jutgla had de 0-2 voor Club op zijn schoen, maar van dichtbij lukte het de Spanjaard niet de bal tegen de netten te werken.

Een tweede treffer bleef uit, al kreeg invaller Skoras vlak voor tijd nog een flinke mogelijkheid om alle twijfel weg te nemen. De Pool nam van binnen de zestien het Oostenrijkse doel onder vuur, maar zag zijn poging rakelings naast gaan. Sturm Graz kon Club in de tussentijd nooit echt bedreigen. Alleen bij stilstaande fases was het alle hens aan hek voor de mannen van Hayen.

Zo ging Club Brugge een verdiende zege halen in een lastige uitwedstrijd. Het zal coach Hayen deugd hebben gedaan om zijn ploeg weer met overtuiging en zelfvertrouwen te zien spelen. En doorstoten in de Champions League is weer zeer goed mogelijk geworden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.