Kylian Hazard tekent bij Tubize-Braine en wordt teamgenoot van broertje

Kylian Hazard vindt nieuwe club: 'Zei dat hij nog vijf goede jaren heeft'

Vandaag om 17:20

    Kylian Hazard, de broer van Eden, Thorgan en Ethan Hazard, heeft een nieuwe club gevonden. De 29-jarige vleugelaanvaller heeft getekend bij Tubize-Braine dat uitkomt in het D1 ACFF-kampioenschap. 

    De komst van Hazard betekent één grote hereniging bij Tubiz Braine. Zijn andere broertje Ethan (21) stond al onder contract bij de amateurclub, terwijl vader Thierry de voorzitter is. 

    Hazard kwam eerder uit voor onder meer Cercle Brugge en RWDM. "Kylian heeft vaak gezegd dat hij nog vijf goede jaren als fulltime voetballer te leven had, voordat hij aan een andere professionele richting dacht", zo lichtte vader Thierry toe tegenover RTBF. 

    In 2023 liep Kylian Hazard een zware knieblessure op. De aanvallende middenvelder moest een kruisbandoperatie ondergaan en was daarom lang uit de roulatie. "Het herstel duurde lang. Na een paar kleine details links en rechts die niet uitkwamen, waren we het met hem eens dat de beste optie nog steeds was dat hij opnieuw zou lanceren in D1 acff met Tubize-Braine", aldus vader Thierry. 

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.