Tuur Dierckx vertelt over de donkere wolken boven Deinze

Donkere wolken boven Deinze: “Leveranciers zijn al maanden niet betaald”

Vandaag om 16:35

Tuur Dierckx heeft een boekje opengedaan over de huidige financiële situatie van Deinze. De 29-jarige winger die eerder ook voor Club Brugge en KV Kortrijk uitkwam, vertelt over de impact van de benauwde situatie van de club uit de Challenger Pro League.

De situatie bij Deizne gaat Dierckx niet in de koude kleren zitten. “Je hoort tijdens je carrière verhalen van spelers die het meegemaakt hebben, maar wanneer je het van dichtbij voelt, merk je hoe ingrijpend het is voor iedereen. Ik heb verschillende ploegmakkers, ook stafleden, die (net) vader zijn geworden en hun verplichtingen nu niet meer kunnen volbrengen. Dat is miserie”, citeert Sporza Dierckx.

Deinze werd overvallen door het vertrek van de investeerders uit Singapore. De clubleiding van Deinze kreeg nog geen uitleg van haar voormalige investeerders. Zij zijn ook niet meer aanwezig geweest op de club.

“De mensen van de club Deinze zelf hebben altijd geprobeerd om eerlijk te antwoorden op onze vragen, want er zijn verschillende meetings geweest. Maar ook zij zijn lang voorgelogen geweest”, vertelt Dierckx. “Het komt vooral van bovenaf, van die ACA Groep - die nochtans verschillende keren bedragen had beloofd aan de club”, aldus Dierckx.

Dierckx sluit af door aan te geven dat door de loze beloften van de Singaporese investeerders, de werking van de club zelf in het gedrang is gekomen. “Veel leveranciers en mensen die diensten verleenden aan de club zijn al maanden niet meer betaald.”