Dierckx over misère Deinze in de Challenger Pro League

Dierckx over misère bij Deinze: “Denk einde verhaal, ontbijt is er nog wel”

Vandaag om 12:18

Waar KMSK Deinze niet al te lang geleden nog meedeed voor promotie naar de Jupiler Pro League, loert er nu een faillissement. Vleugelaanvaller Tuur Dierckx vertelt over de financiële benauwde periode waarin Deinze zich momenteel begeeft.

De Singaporese investeerders van Deinze hebben de stekker uit het project getrokken, waardoor de financiële situatie erg benauwd is geworden. Voor 20 oktober moet Deinze een nieuwe overnemer inlijven bij de Licentiecommissie. Anders volgen er consequenties en kunnen verdere sancties het einde van de club betekenen.

Dierckx vertelt aan Sporza over de huidige situatie bij Deinze in de Challenger Pro League. “Ik denk dat het einde verhaal is. Als de club niet snel een andere investeerder kan vinden, is het voorbij”, vertelt de 29-jarige vleugelaanvaller.

Dierckx baalt stevig van de financiele situatie van Deinze. De winger had dit niet verwacht bij Deinze. “Het is echt een heel jammere situatie, om verschillende redenen. Dit hadden we ook niet zien aankomen.”

“Ontbijt is er nog wel, maar we krijgen geen lunch meer. En er is ook sprake van dat verschillende spelers hun auto weer zullen moeten inleveren. Wij zijn als spelers altijd betaald geweest, maar dat zal nu ook niet meer het geval zijn”, besluit Dierckx.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.