Dams steekt hand in eigen boezem bij PSV na Sporting Portugal

Dams steekt hand in eigen boezem bij PSV: 'Als ik heel kritisch ben...'

Vandaag om 12:32

Onze landgenoot Matteo Dams baalt als een stekker dat PSV aan het eind nog een gelijkmaker moest slikken tegen Sporting CP. De jonge vleugelverdediger hoopte vurig dat voorin de kansen werden afgemaakt, maar hij steekt ook de hand in eigen boezem na de 1-1.

"Tot de 1-1 was dit bijna een perfecte avond", concludeert Dams tegenover de NOS. "Ik denk dat we het eerder konden afmaken met de kansen die we hadden. Jet weet ook dat als wij ze niet maken, dat zij dan ook mogelijkheden krijgen. Zo zaten wij ook in het veld van: 'Ah jongens, maak nou die kansen af.' Dan is het alsnog onze zaak om er geen tegen te krijgen en daarom voelt dit als een verlies."

Kijkend naar de gelijkmaker vindt Dams dat hij ook wel wat dingen beter kon doen. "Ik zag die rechtsbuiten nog in mijn rug zitten, maar ik denk dat ik bij die 1-1 gewoon de speler voor mij moest dekken. Ik kon daar wel iets korter zitten denk ik, als ik heel kritisch ben. Dit voelt in ieder geval pijnlijk."

Toch ziet Dams ook verbetering vergeleken met het eerste Champions League-treffen tegen Juventus. "De afgelopen tijd hebben we daar wel de meeste nadruk opgelegd, op de intensiteit en de scherpte. Dat moest vanaf de eerste seconde beter en ik denk dat dat vandaag wel zo was. Qua plan veranderen wij niets, maar je krijgt hem gewoon zuur tegen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.