Stevige kritiek op Rode Duivel Johan Bakayoko bij PSV Eindhoven

Stevige kritiek op Rode Duivel Bakayoko bij PSV: “Het is lachwekkend”

Vandaag om 11:28

Johan Bakayoko heeft een moeilijke periode bij PSV. De jonge Belg, ooit vol zelfvertrouwen en ambitie, krijgt harde kritiek in Nederland. Analisten zoals René van der Gijp nemen geen blad voor de mond. 

“Hij wil altijd de bal onder de voetzool nemen. Zo maak je toch geen snelheid? Het is lachwekkend als hij zijn tegenstander niet voorbij komt”, klint het bij Van der Grijp, geciteerd door Het Laatste Nieuws. Zijn trainer, Peter Bosz, is ook streng maar probeert de situatie te nuanceren. Hij benadrukt dat Bakayoko nu vooral aan zichzelf moet werken om weer op niveau te komen.

De hoge verwachtingen rond Bakayoko zijn deels door hemzelf gecreëerd. In de zomer van 2023 wees hij een transfer naar Brentford af met de woorden: "Ik ben klaar voor de top. Ik verlaat PSV enkel voor een club die meestrijdt om de Champions League te winnen”, herinnert HLN. 

Ondanks de kritiek twijfelt Bosz er echter niet aan dat Bakayoko in de war is of onzeker. Voor de coach is het verhaal duidelijk: “Hij is het slachtoffer geworden van zijn eigen succes van vorig seizoen”, gaat Bosz verder. "Hij moet nu wel aan de slag," besluit de trainer. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.