Kan Standard RSC Anderlecht pijn doen in Pro League? “Geven zich bloot”

Kan Standard Anderlecht pijn doen? “Misschien geen team om dominant te spelen”

Vandaag om 17:44

Standard leed afgelopen weekend hun eerste thuisnederlaag van het seizoen tegen Westerlo. De wedstrijd werd meteen geanalyseerd door het panel van La Tribune (het Waalse equivalent van Extra Time). Komend weekend staat dan ook de topper tegen RSC Anderlecht op het programma. 

Cécile De Gernier benadrukte dat de ploeg mogelijk te snel en te direct wou spelen. “Ze geven zichzelf op die manier bloot, en hun verdedigende omschakeling is misschien een beetje te traag.” Ze gaf aan dat de wil er wel is, maar dat de defensieve problemen de ploeg blijven parten spelen.

Philippe Albert wees op specifieke fouten die Standard de das omdeden. Volgens Albert waren beide doelpunten erg makkelijk te voorkomen. “Het waren puur individuele fouten die leidden tot de doelpunten van Frigan,” zei hi. Albert gaf daarbij het voorbeeld van Bosko Sutalo, wiens verdedigende loopactie cruciaal was bij het openingsdoelpunt van Westerlo. 

Swann Borsellino was het hiermee eens en voegde eraan toe dat het nog te vroeg is voor Standard om volledig dominant voetbal te spelen. “Ze zijn een team dat volwassen genoeg is om in te zakken en om op de counter te spelen, maar misschien niet om dominant te spelen,” stelde hij. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.