Emmanuel Petit uit zorgen over Frankrijk na afscheid Griezmann

Franse legende uit zorgen over Deschamps na afscheid Griezmann

Vandaag om 17:23

    Emmanuel Petit - oud topvoetballer van Arsenal en het Franse elftal - heeft zijn zorgen geuit over de nationale ploeg van trainer en oud teamgenoot Didier Deschamps. Volgens Petit is het tijd om het roer helemaal om te gooien na een teleurstellend EK in Duitsland. 

    Eerder deze week maakte Antoine Griezmann bekend te gaan stoppen na 137 interlands. De 33-jarige speler van Atletico Madrid neemt afscheid met 44 doelpunten en en de wereldtitel uit 2018. Petit denkt dat de keuze van Deschamps voor Kylian Mbappe als aanvoerderder in plaats van Griezmann, te maken heeft met de keuze van de nummer 7 van Frankrijk om te stoppen. Daarnaast besloot de bondscoach van Frankrijk om Griezmann op het EK op de bank te zetten tegen Spanje. "De afgelopen tien jaar stonden Mbappe en Griezmann als eerste op het wedstrijdformulier. Maar de afgelopen maanden was dat niet het geval. Ik ben helemaal niet verrast want er was geen vertrouwen en geen goede communicatie", aldus Petit tegenover Get Football News France

    "Hij heeft altijd gezegd dat het niet krijgen van tegengoals, belangrijker is voor je er zelf een maakt. Dat hebben we nu heel lang gezien", zei Petit daarbij. "Ik denk dat veel mensen en ook spelers daar gefrustreerd over zijn. Ik weet niet wat hij gaat doen nu Griezmann weg is, maar misschien gaat hij wel nog meer verdedigen. Maar ik denk dat hij geen keuze meer heeft, Didier moet zich als trainer echt verbeteren als je kijkt naar de kwaliteiten die hij in zijn elftal heeft", concludeerde Petit.