Club Brugge voorzitter Bart Verhaeghe over Hans Vanaken

'Club Brugge heeft veel inspanningen moeten doen om Vanaken te behouden'

Vandaag om 16:59

    Club Brugge-captain Hans Vanaken bereikt aankomende Champions League-wedstrijd tegen Sturm Graz een bijzondere mijlpaal. De 32-jarige middenvelder zal voor de 50e keer aantreden in een wedstrijd in het kampioenenbal. Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe had lovende woorden over voor Vanaken. 

    "Ik wil heel graag duidelijk maken dat die vijftig Champions League-wedstrijden de verdienste van Hans zelf zijn", zo liet Verhaeghe weten aan Het Belang van Limburg. Daarbij zegt Verhaeghe ook dat het soms niet meeviel om zijn aanvoerder binnen boord te houden. 

    "Alle eer en alle lof voor hem. Ik ben blij dat het gelukt is om hem bij ons te houden. Dat was niet altijd makkelijk. Toen hij naar Engeland kon, hebben we een grote inspanning voor hem gedaan. Dat verdiende hij", aldus de voorzitter van Club Brugge. 

    Vanaken en Club Brugge hebben werk aan de winkel in de Champions League. In de eerste wedstrijd tegen Borussia Dortmund wist Club Brugge zich degelijk te tonen. Desondanks ging de huidige nummer vier van de Jupiler Pro League in eigen huis met een ruime 0-3 onderuit.